Bespreek vapen thuis met je kind(eren)

Preventie is het meest effectief wanneer ouders/opvoeders, leraren én het schoolbeleid op dezelfde golflengte zitten. Daarom is het belangrijk dat ouders vapen thuis ook bespreken.

De meest recente campagne van #artsenslaanalarm biedt goede tools om vapen thuis bespreekbaar te maken. Ga hiervoor naar www.artsenslaanalarm.nl.

Helder opvoeden (https://www.helderopvoeden.nl/) biedt duidelijke opvoedtips voor ouders met pubers. Zij bieden o.a. een gratis online cursus voor ouders over hoe je moeilijke onderwerpen kunt bespreken met je kind.
Helder opvoeden heeft ook een specifieke pagina voor ouders over vapen, zie https://www.helderopvoeden.nl/opvoeden/waarom-is-vapen-zo-populair-onder-jongeren


Informatie voor ouders met kinderen die vapen
Dit lespakket richt zich met name op preventie in de hoop dat minder jongeren beginnen met vapen en verslaafd raken. Is jouw kind al begonnen met vapen en wil je hem/haar helpen te stoppen? Bekijk dan de volgende websites:
https://jongvolwassenen.ikstopnu.nl/
https://stoptober.nl/Fotocredits: Pexels

Steun ons!

Vapen #JouwKeuze is gratis en draait op vrijwilligers. Wil je ons helpen zodat we het lespakket kunnen blijven verbeteren? Zo kunnen we scholen blijven ondersteunen in het voorlichten van jongeren over vapen.

Doneren kan door de QR-code hiernaast te scannen.
Alvast enorm bedankt voor je hulp!

Kun je geen QR-code scannen? Klik dan hier om iDeal te openen.