Help mee! Geef voorlichting in de klas

Ben jij een (voormalig of toekomstig) arts met een passie voor preventie ? En wil je ook ziekte door roken de wereld uit helpen?

In het educatieve programma Vapen #jouwkeuze bieden we middelbare scholen de mogelijkheid een arts uit te nodigen voor een gastles over de gezondheidseffecten van vapen, verslaving door nicotine en de rol van de tabaksindustrie. Daar kunnen we jouw hulp zeker bij gebruiken!

Alles staat klaar om de les te geven: het lesmateriaal is af en vereist slechts minimale aanpassingen voordat jij je kennis kunt delen.

Ben je geïnteresseerd in het geven van voorlichting over vapen in jouw regio? Meld je dan snel aan en word deel van ons team. Uiteraard worden lessen alleen in overleg ingepland.

N.B: ook verpleegkundig specialisten/physician assistants/apothekers en andere zorgprofessionals met passie voor onderwijs en preventie zijn welkom om zich aan te melden.

Klik hier om het aanmeldformulier te openen

Wat kun je nog meer doen als arts?

Stoppen met roken is een onderbelicht thema in de spreekkamer. Terwijl de meeste mensen die roken willen stoppen, zeker nu sinds 1 april 2024 sigaretten opnieuw duurder zijn geworden. Als zorgprofessionals is het essentieel om patienten zo goed mogelijk te helpen bij het stoppen met roken. Hoe?

Bekijk hier informatie van het Trimbos Instituut over hoe je het gesprek over (stoppen met) roken effectief kunt voeren.

Bekijk hieronder de korte film die het Trimbos Instituut hierover heeft gemaakt waarin de clue - warm verwijzen naar rookstopzorg - op een geweldige wijze wordt toegelicht: 'Wat is het geheim van dr. Smit?'

Steun ons!

Vapen #JouwKeuze is gratis en draait op vrijwilligers. Wil je ons helpen zodat we het lespakket kunnen blijven verbeteren?

Doneren kan door de QR-code hiernaast te scannen.
Alvast enorm bedankt voor je hulp!

Kun je geen QR-code scannen? Klik dan hier om iDeal te openen.